Намери ни
To Top

Монтоливо си тръгва обиден от Милан

Бившият капитан на Милан Рикардо Монтоливо не скри разочарованието си от начина, по който се разделя с клуба. 34-годишният ветеран ще напусне “Сан Сиро” в края на месеца, когато договорът му изтече. Той не влизаше в плановете на треньора Дженаро Гатузо през последния сезон, в който не записа дори един мач в Серия “А”.

“Седем години с този велик екип… четири години като капитан.


И след това… Взеха ми капитанската лента, но аз не казах нищо… Не записах нито минута на терена, но не казах нищо… Не получих възможност да се сбогувам подобаващо с феновете на стадиона, но отново не казах нищо. Всички думи, които задържах в себе си, ще ги използвам сега, за да изкрещя “благодаря ви” към фенове росонери. Благодари ви един капитан и наранен човек, който обаче си тръгва с високо вдигната глава, знаейки, че винаги е изпълнявал професионално своите задължения. Тази рана ще заздравее, но любовта към тази фланелка ще остане завинаги… Форца Милан”, написа Монтоливо в Инстаграм.


Халфът премина в състава на Милан от Фиорентина през 2012 година със свободен трансфер. Той напуска клуба със 158 мача, 10 гола и 15 асистенции на сметката си и една спечелена Суперкупа на Италия.

Ощр от категория Футбол