Намери ни
To Top

Историческо постижение за родния футбол: за първи път наш отбор…

Историческо постижение за български футбол зад граница! За първи път наш отбор ще се включи в най-силната полупрофесионална лига в Съединените аремикански щати. В среща-бараж нашият Миньор Чикаго победи в драматичен мач с продължения италианския тим Интернационал с 6:3. В редовното време съперниците не излъчиха победител – 3:3.

Головете за миньорци вкараха Светослав Гюров (след асистенция на бившия младежки национал Пламен Пенев), добре познатият на феновете на „А“ група Росен Каптиев, Благой Вълчев (отново асистенция на Пенев), Росен Каптиев, Пламен Пенев (асистенция на Ивалин Гунчев) и Анатоли Вътев.


„Колкото и нескромно да звучи, това което Миньор Чикаго успя да постигне е един исторически връх, който е бил мечта на много поколения футболисти. Вече има български отбор в най-силната аматьорска лига в САЩ. Много сме щастливи, че стигнахме до тук. През тези четри години от създаването на Миньор минахме през доста трудности, пътят беше трънлив и неравен, но все пак щом сме стигнали до тук всичко си е заслужавало.

Конкретно за мача в спортно-техническо отношение няма да правя разбор. Искам само да кажа, че този отбор показа характер и винаги играе за победа, търси я и израстна пред очите ми. Момчетата показаха, че са колектив. Всички ние сме различни по характер, но в името на голямата цел пред отбора постигнахме всичко, за което мечтаехме. Не искам да говоря повече, сега е време за почивка, защото имаше много напрежение, през сезона бяхме догонващи. Има време до нова година да презаредим батериите. Искам специално от името на целия отбор да благодаря на нашия спонсор Димитър Огнянов,, за това, че е с нас от създаването на отбора и този успех в голяма степен се дължи на финасовата стабилност, която дава на клуба.

Благодаря и на ръководството на Миньор за перфектната организация за работа, на футболистите за себераздаването. Аз, като треньор, се гордея със своя отбор. Благодаря на нашите верни фенове, които въпреки студеното време присъстваха на мача и ни дадоха своята подкрепа. Накрая искам да благодаря на моето семейство, моята съпруга и моя син за подкрепата, която ми дадоха през сезона“, каза най-успешният български треньор в аматьорския футбол на САЩ Емил Миланов.

Ощр от категория Тема на деня