Намери ни
To Top

В чужбина преклониха глава! Български юнаци направиха нещо велико!

В чужбина преклониха глава пред родния талант. Български юнаци извоюваха исторически успех. А постижението им бе отбелязано по възможно най- респектиращ начин. Явно все още имаме с какво да се похвалим в най-обичания спорт по света – футбола, а в чужбина ценят дълбоко това, което правят сънародниците ни.


Благодарим ти, България, че помогна за историческата ни първа титла на Казахстан.“ Думите се на Умирзак Шукеев, член на съвета на директорите на „Самрук“ – фонда, който управлява активите на държавата. Това е и спонсорът на Астана, новият футболен шампион на Казахстан, изкачил върха начело със Станимир Стоилов.

„През последните години все бяхме близо до титлата. И все не ни стигаше нещо малко. Всъщност това малко се оказа нещо голямо. Оказа се треньорът. Още когато видяхме промяната в играта ни в европейските турнири и прекрасните резултати, които постигнахме, вече можехме да мислим реално и за шампионската титла. И сега заслужено ѝ се радваме. Благодарим на Станимир Стоилов и неговия български екип, че ни помогнаха да я спечелим“, добави Шукеев пред целия отбор, спортния министър на Казахстан и губернатора на Астана, които присъстваха на бляскавата церемония по официалното награждаване на новите шампиони.

Мъри Стоилов с асистентите си Цанко Цветанов и Саид Ибраимов, както и Атанас Курдов пяха We are the champions, закичени със златните си медали, заедно с височайшите гости.

Източник: „24 часа“

Ощр от категория Футбол