Намери ни
To Top

Шок: наш отбор се разпада, играчите масово напускат в солидарност с треньора

Шок: наш професионален отбор ще се разпадне през зимната пауза, защото половината от основните футболисти ще напуснат, заедно с треньорския щаб, пише БТА.
Поне 10 играчи си тръгват заедно със Светослав Тодоров от Добруджа. Заради организационните и финансовите проблеми бившият нападател на Уест Хам, Портсмут, Литекс и националния отбор ще си събере багажа от стадион „Дружба“ след края на есенния полусезон, а голяма част от футболистите на Добруджа останаха за този сезон в клуба само заради него. Предвид ситуацията, която се очертава, те вече няма да имат мотив да останат.

Тодоров взе решението да си тръгне заради неделната атака от запалянковци на отбора след поражението от Черноморец с 1:2. Тогава той беше атакуван от фенове, като някои от тях нанесли удари по автомобила му. Двама от нападателите са разпознати и срещу тях е внесена жалба в полицията. Очакванията са, че ще им бъде повдигнато обвинение в дребно хулиганство. Самият Светослав Тодоров пък помага с лични средства за нормалното функциониране на Добруджа през последната над една година. Последният лагер преди мача в Бургас също е платен от него, както и ангажирането на специалист по футболен фитнес от Англия.

Ощр от категория Анализ