Намери ни
To Top

Краси Балъков с категорично мнение за работата на Любо Пенев!

Спряганият за поста национален селекционер старши треньор на Литекс Красимир Балъков даде категорична оценка за работата на Любо Пенев. Според Бала, някогашният му колега на зеления килим не носи никаква вина за незадоволителните резултати на трикольорите. Според Краси проблемът идвал от играчите, като предводителят на ловешкия клуб, подобно на Пенев, е притеснен, че с годините сериозно е намалял броят на качествените играчи у нас.
„Българският футбол плаче за български футболисти.

Трябва да има и чужденци, но качествени. Един от основните проблеми на националния тим е, че малко се работи с младите таланти и не им се дава достатъчно шанс. Затова и те не могат да се интегрират в чуждите си клубове, в които отиват.
Проблемът не е в селекционера. Познавам го много добре, знам какви амбиции има и как работи, колко дисциплиниран е и какъв ред има в отбора. Как играха при него миналата година? Значи проблемът е в самите футболисти. Ако наистина са само те, както се изказват след мачовете, трябва наистина да се променят и да заиграят както трябва, според тактическите указания на треньора“, смята Краси Балъков.

Ощр от категория Анализ