Намери ни
To Top

Трансферен удар: Лудогорец привлича халф за 4,4 млн.

Българският футболен шампион Лудогорец вече е наясно с целите си за зимна селекция. Разградчани, които изостават на 7 т. от лидера ЦСКА, ще искат стабилно подсилване през зимата, а на водещо място в списъка им е звезда, оценявана от сайта Transfermarkt.de на 1,78 млн.

паунда (4,38 млн. лв.). Става дума за перспективният халф и перла на Динамо (Б) Козмин Матей, пише „7 дни спорт“. 23-годишното крило бе в полезрението на още един роден тим – Ботев (Пд), но през лятото, когато канарчетата имаха възможността да отделят суми за трансфери.
Лудогорец се нуждае от още един играч за фланга, след като разполага само с 3-ма души – Мишо Александров, Дани Абало и Върджил Мисиджан. Матей се представя отлично в Румъния този сезон – има 3 гола и 2 асистенции за 10 мача. Динамо обаче е едва 5-и в пъревнството, но 6 т. от лидера Стяуа.
Въпреки че Матей е оценяван на 2 млн. евро от специалисти, т. е. сума, почти равна на тази, определена от немския сайт, финансовата криза в Динамо може да принуди клубът да разпродаде водещите си футболисти.
Вече един Козмин, играл дълги години в Динамо, пък докара България до еуфория и явно в Разград виждат добра поличба в привличането на Матей.

Ощр от категория Трансфери