Намери ни
To Top

Неймар може да играе в Реал М срещу 260 милиона евро

Неймар иска да напусне ПСЖ и да премине в Реал Мадрид, съобщи „Марка“. Бащата на футболиста е провел среща с президента на ПСЖ Насер ал Хелайфи, на която го уведомил за желанието на своя син. Според информацията Неймар съзнавал, че е направил грешка с трансфера си от Барселона при парижани. Бразилецът не успява да се адаптира към обстановката на „Парк де Пренс“ и бил в обтегнати отношения с доста от съотборниците си.


Според „Марка“ ПСЖ е склонен да се раздели с играча срещу сумата от 260 милиона евро. Миналото лято бразилецът пристигна под Айфеловата кула за 222 милиона.

Междувременно и световният шампион от Мондиал 74 Паул Брайтнер прогнозира, че нападателят ще поеме от лятото към „Сантяго Бернабеу“. „Неймар ще е изключително важен играч за Реал през следващия сезон“, коментира пред Sport Брайтнер, който е бивш играч на Реал.

Друга испанска медия – „АС“, лансира версията, че градският съперник Атлетико всъщност държи ключа за осъществяването на сделката. Според испанското издание трансферът на Неймар в Реал ще се осъществи само ако Единсон Кавани остане в ПСЖ.

Макар уругвайският нападател неведнъж да е засвидетелствал верността си към клуба, то на практика раздялата няма да бъде по негово желание. ПСЖ е притиснат да продава, защото в противен случай е заплашен от сериозни глоби заради нарушаване на финансовия феърплей.

Иначе Атлетико отдавна проявява интерес към Кавани, а дюшекчиите по всяка вероятност ще опитат да го привлекат, при положение че Антоан Грийзман се озове в Барселона след края на сезона. Основна пречка при трансфера на нападателя в Атлетико би било евентуалното му възнаграждение. В момента Кавани получава заплата от 19 млн. евро на сезон, а подобна сума е непосилна за рохибланкос.

Така ПСЖ ще трябва да реши дали да се раздели с любимеца на феновете Единсон Кавани, или да се сбогува с рекордната си покупка Неймар.

Ощр от категория Футбол