Намери ни
To Top

Пирин загуби, но запази шансове за спасение

Пирин загуби, но запази шансове за оставане в Първа професинолна лига. Тимът на Милен Радуканов отстъпи с 1:2 при гостуването си на Етър от баражите за разпределение на местата от 11-о до 14-о. Реваншът е на 14 май (понедемник) в Благоевград.

Нападателят на гостите Преслав Йорданов се контузи още в третата минута и беше заменен принудително от Манол Чапов.


В 6-ата Ерик Почанки от Етър удари горната греда. Четвърт час по-късно съотборникът му Румен Руменов стреля в аут от 5-6 метра.

Почански изведе домакините напред в 26-ата минута. Той получи подаване от Бадара. Цветнокожият нападател на „виолетовите“ реализара второто попадение в 32-ата минута. Тогава той беше изпуснат от отбраната на Пирин и засече с глава центриране на Димо Атанасов.

Етър продължи да диктува събитията на терена и след почивката. Въпреки надмощието на домакините се снигна до 72-ата минута, когато Ради Кирилов вкара гол, който може да се окаже безценен за Пирин. Нападателят на гостите получи подаване от Боджадж и стреля. Топката се удари в страничната греда преди да влезе в мрежата. Това беше и единственото чисто голово порожение за „орлетата“ в мача.

Малко след попадението Кирилов се опита да изненада вратаря на домакините с далечен изстрел, но Христо иванов улови топката.

Ощр от категория Футбол