Намери ни
To Top

Интер остана в играта за топ 4

Интер победи безпроблемного Удинезе с 4:0 в двубой от 36-ия кръг на италианската Серия А.

Футболистите на Лучано Спалети стигнаха с лекота до победата след голове на Андреа Ранокиа, Рафиня, Мауро Икарди и Борха Валеро Иглесиас. В началото на второто полувреме домакните от Удине останаха с човек по-малко, което съвсем улесни задачата на гостите.

След тази победа Интер продължава да е на 5-ото място с актив от 69 точки с 1 по-малко от четвъртия Рома, който тази вечер гостува на Каляри.


Удинезе пък все повече затъва и вече е 14-и с 34 пункта.

Двубоят започна по мечтан начин за гостите, които поведоха в резултата още в 13-ата минута. Андреа Ранокиа се извиси над всички при центриране от ъглов удар и с глава прати топката във вратата за 0:1.

В 44-ата минута гостите удвоиха преднината си. Рафиня получи топката и нахлу в наказателното поле. Юношата на Барселона се оказа очи в очи с вратаря и хладнокръвно опъна мрежата за 0:2.

В пследните секунди на първото полувреме Мауро Икарди направи резултата класически. Нападателят отбеляза гол след добро извеждащо подаване. Той нанесе мощен удар отблизо в долния десен ъгъл и не остави възможност на Бицари за няакаква реакция.

През втората част ситуацията за домакините се влоши още повече. В 47-ата минута на Секо Фофана бе наредено да напусне терена, след като съдията спря играта и му показа червен картон за грубо влизане в краката на футболист на Интер.

В 71-ата минута футболистите на Интер стигнаха до ново попадение. Борха Валеро Иглесиас се разписа, след като получи хубав пас в наказателното поле и изстреля перфектен удар в долния ляв ъгъл.

В 87-ата минута резервата Ян Карамо се втурна в наказателното поле и засече хитро подаване, но мощният му удар прати топката в напречната греда.

Ощр от категория Футбол