Намери ни
To Top

Рейнджърс представи Джерард

Стивън Джерард официално е новият мениджър на шотландския гигант Рейнджърс. Разговорите между легендарния халф на Ливърпул и клуба от Глазгоу приключиха успешно вчера и от 1 юни той ще започне работа в клуба. Пред „Ай-брокс“ се бяха събрали няколко хиляди фенове, които да посрещнат Стиви Джи, а един от тях носеше дори тениска на националния отбор на Англия с номер 4 на гърба и името на бившия халф на Трите лъва.

Стивън Джерард наследява на поста временния наставник Греъм Мърти, който бе освободен от длъжност през седмицата.


Бившият съотборник на Стиви Джи в Ливърпул Гари Ма-калистър пък ще влезе в щаба му. „Това е огромен клуб, така че не съм се колебал и за секунда. Имам пеперуди 6 стомаха си, усещането е специално. Мога да ви кажа кой ще бъде мой помощник, защото той е важен почти колкото мен – Гари Макалистър. Той ми е дългогодишен приятел и го уважавам страшно много. Може и да не съм най-опитният мениджър, но Гари е отдавна в този бизнес. Чувствам, че партньорството ни ще даде страхотни резултати. Макалистър също е развълнуван като мен. Няма какво да направя по въпроса, че нямам опит. Има само един начин да го натрупам. Претеглих рисковете, мога ли да свърша добра работа за Рейнджърс? Да, определено. Ще дам всичко от себе си, феновете са една от основните причини да бъда тук. Те бяха зад своя любим клуб дори в тежките времена, когато Рейнджърс бе в долните дивизии. Искам да дам на привържениците вяра, ще отговоря на очакванията им. Какви са целите? Просто да печеля мачове“, заяви Джерард при представянето си.

Собственикът Дейв Кинг допълни: „Не мисля, че някога е имало по-добър трансфер в шотландския футбол. Хората от цял свят ще гледат, за да видят как Стивън ще започне кариерата си на мениджър. Това е добре за Рейнджърс и футбола в страната. Не мисля, че е хазартен ход. Джерард идва чист в нашия клуб и е готов да остави собствения си почерк“.

37-годишният Джерард работи в академията на Ливърпул, като води мърсисайдския отбор в младежката Шампионска лига. Рейнджърс е трети с 65 точки, колкото има и следващият в таблицата – Хибърниън. Втори е Абърдийн с 3 повече, а до края на сезона остават още 3 кръга.

Ощр от категория Футбол