Намери ни
To Top

Разследват Бенфика за уредени мачове

Португалската полиция и прокуратурата са започнали разследване срещу местния гранд Бенфика, съобщава Espresso. Властите подозират орлите от Лисабон в манипулиране на резултати на мачове от последните 5 години. Прокуратурата ще разследва общо 163 срещи на тима от сезон 2013/14 насам. В този период Бенфика спечели титлата четири пъти в местната Примейра лига.


„Спокойни сме относно тези твърдения – заявиха от Бенфика, обвинявайки изданието в лъжа. – Съветваме разследване да се направи на нашите съперници, защото ние спечелихме всичко по честен начин“. Наскоро ФИФА наложи наказание на орлите заради трансферни сделки, в които има участие на трета страна или влияние на не-футболна институция. Тогава Бенфика отнесе глоба от 125 хиляди евро.

Късно снощи лисабонските орли приеха Тондела, а днес Порто е гост на Маритимо. Преди да започне кръгът, разликата на върха бе 2 точки в полза на драконите. В началото на седмицата в прокуратурата бе подаден анонимен сигнал, че от Порто са опитали да подкупят иранския вратар на Маритимо Амир Абедзадех, който е отказал оферта от 200 хиляди евро. След като това се е случило, лидерите в класирането са опитали да окажат натиск за пускането на резервния вратар Чарлес, чиито агент Нуно Корея е близък до ръководството на драконите.

Ощр от категория Футбол