Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2018/04/Karanga-sddf.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Каранга готов за първия мач на ЦСКА в Европа – Sportove
Намери ни
To Top

Каранга готов за първия мач на ЦСКА в Европа

Звездата на ЦСКА Фернандо Каранга ще се възстановява месец и половина от контузията, която получи в реванша за купата в сряда. Той е с частично разкъсване на вътрешна връзка на коляното, но както Тема Спорт“ съобщи, няма да бъде опериран. Новината бе потвърдена от армейците вчера. Стана ясно още, че Каранга ще е готов за завръщането на ЦСКА на международната сцена.


Бразилецът ще е напълно възстановен около средата на юни, а първият мач на армейците в Лига Европа ще е месец по-късно – на 12 юли. Така той ще е на линия и за старта на новия сезон в Първа лига. Първият мач на червените от следващото първенство ще е на 15 юли или 16 юли.

Сега на Каранга му предстои да сложи шина за период от 2-3 седмици, а след това ще замине за известната клиника в Щутгарт. Там ще остане 14 дни в рехабилитационния център, който се грижи за футболистите на едноименния немски отбор. Лечебното заведение е сред най-престижните в спортната медицина в Германия, а редица играчи на ЦСКА с контузии го посетиха през последните две години. От „Армията“ обявиха, че Каранга ще е готов да се включи в подготовката на отбора в средата на месец юни, когато отборът ще замине за втория си летен лагер. Каранга ще пропусне цялата първа фаза – в България, която ще е насочена към физическата подготовка. ЦСКА най-вероятно за трета поредна година ще е в Австрия през лятото, като са предвидени контроли със силни съперници.

Днес крилото на армейците Енрике Рафаел пък ще премине ядрено-магнитен резонанс. И той подобно на сънародника си Каранга има контузия в коляното. Не е изключено преотстъпеният от Атлетико Минейро играч да пропусне мачовете до края на сезона. По-рано през седмицата ЦСКА започна преговори с Енрике и бразилския му клуб. Червените искат да го задържат поне за още една година.

Ощр от категория Футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558