Намери ни
To Top

Негрете търси фланелката си от мача с България

Бившият мексикански национал Мануел Негрете заяви пред местния вестник „Рекорд“, че фланелката, с която бележи на България на световния шампионат през 1986 година, е била подменена в музея на „Естадио Ацтека“. Преди няколко дни легендарният гол на мексиканеца срещу нашите бе определен от фенове за най-красив в историята на световните първенства. По този повод от „Рекорд“ са потърсили Негрете, който говори за изпълнението си Мексико’86. От думите на бившия футболист излиза, че фланелката, която е изложена на „Ацтека“, не е оригиналната.


Ето тази част от интервюто:

– Къде е фланелката, с която вкарвате най-добрия гол в историята на световните финали? Кой я притежава?
– Смених си я с един футболист, Драголов, номер 16. Размяната стана в тунела. Той ми я върна след 20 години. Трябва да е на „Ацтека“. Някой ми каза, че цветът е друг. Определено цветът е друг. Днес ще разследвам къде е тази фланелка, защото я дадох на музея на стадиона.

– Нека видим дали съм разбрал правилно: давате фланелката на Драголов, той ви я връща след 20 години, давате я на музея на „Ацтека“, а в музея на стадиона се намира не онази фланелка, която сте им дал?
– Те ми казаха, че фланелката не е там. Казах: „Ах, но това е музей“. Някой на стадиона трябва да я има и аз ще разследвам това.

– Трябва да закачите надпис Wanted! Това е национално съкровище.
– А също и че някой от музея я притежава. Прав сте, ще разпитам (смее се).

Ощр от категория Футбол