Намери ни
To Top

Гол аванс за Ботев след първия полуфинал със Славия

Ботев победи Славия с 2:1 като домакин в първия полуфинален мач между двата отбора в турнира за Купата на България.

„Жълто-черните“ могат да съжаляват, че не си осигуриха доста по-солиден аванс преди ответния мач в София, след като поведоха с 2:0 в средата на първото полувреме, но не успяха да се възползват от силното начало и позволиха на своите гости да върнат едно попадение, което оставя реванша напълно отворен.

Възпитаниците на Николай Киров започнаха вихрено и още в 54-ата секунда вратарят на „белите“ Стергиакис спаси със сетни усилия удар на Жоао Пауло, който засече центриране на Ндонгала отляво.

В 5-ата минута двамата размениха ролите си и бразилецът изведе своя колега на чиста позиция сам срещу Стергиакис, но стражът на Славия успя отново да спаси.


В 18-ата минута натискът на Ботев се увенча с успех. Жоао Пауло се възползва от несигурната игра в защитата на гостите и благодарение на скоростта си пресече подаване към вратаря, след което на празна врата откри резултата 1:0.

Само пет минути по-късно Дуде Ндонгала удвои резултата с техничен удар с глава след перфектно центриране на Тодор Неделев – 2:0.

Мощното начало предвещаваше убедителна победа за „канарчетата“, но вместо това в 31-ата минута Иван Минчев върна един гол с удар извън наказателното поле за 2:1.

Голът се отрази на настроението на пловдивчани и до края на полувремето други опасности пред двете врати нямаше.

След почивката играта се водеше предимно в половината на гостите, но единствената чиста голова ситуация се откри пред Жоао Пауло в 51-ата минута. Бразилското шило получи пас по въздух зад защитата от Неделев и прехвърли Стергиакис, но защитник на Славия успя да избие на сантиметри пред голлинията.

В 81-ата минута влезлият на смяна Стивън Петков вкара дежурния си гол, който обаче правилно не бе зачетен от съдиите. Тодор Неделев стреля силно от фаул, вратарят изпусна топката и Стивън я довкара, но се оказа, че при шутът таранът е бил в положение на засада.

Така реваншът на 24 април в София ще започне с преднина от 2:1 за „жълто-черните“, които защитават спечеленият през миналата година трофей.

Ощр от категория Футбол