Намери ни
To Top

Станимир Стоилов: Победата над Унгария ще ни даде самочувствие

Станимир Стоилов направи впечатляващ дебют начело на националния отбор на Казахстан – с победа с 3:2 при гостуването срещу финалиста на Евро 2016 Унгария. Мъри вдъхнови възпитаниците си, които поведоха с 2:0 още до 10-а минута. Роман Муртазаев откри резултата в 6-ата, а четири по-късно Бактиор Зайнутдинов удвои преднината на тима. Адам Салай върна един гол за Унгария в 21-ва минута, но до почивката Йеркебулан Сейдахмет направи аванса на Казахстан пак от две попадения – 1:3.


Крищиян Немет отбеляза втори гол за Унгария в средата на второто полувреме и фиксира крайното 3:2 за Казахстан.

Отборът на Стоилов е на лагер в Будапеща, а утре ще срещне тима на България в контрола на стадион „Панчо Арена“ във Фелчут от 19:00 часа.

„Доволен съм от организацията и дисциплината в нашия отбор. Исках от играчите да бъдат активни и в двете фази – атака и защита, така и се получи. Победата ще ни даде самочувствие и футболистите ще вярват повече в своите възможности“, коментира Стоилов.

Победният дебют на Мъри е наистина впечатляващ като се има предвид, че предишната победа на бившата съветска република беше на 7 юни 2014 година – с 1:0 над Китай в Далиан, след което отборът записа три равенства и 10 загуби.

Така Стоилов изведе селекцията още в първата си среща до нещо, което не бе правено от четири години. Казахстан вкара за първи път три гола от 5 септември 2014 година, когато разби със 7:1 Киргизстан пред своите фенове. Сега обаче съперникът бе много по-сериозен, а освен това Унгария беше домакин.

Ощр от категория Футбол