Намери ни
To Top

Лудогорец ще внимава да не допусне нова грешка под Аязмото

Днес в 17:30 часа започва новият 24-и кръг в Първа професионална лига с мача между Берое и Лудогорец. Двата тима излизат един срещу друг в Стара Загора в един доста очакван сблъсък. Един срещу друг застават четвъртият срещу първия в класирането, което е предпоставка да очакваме вълнуващ двубой.

Лудогорец почти задължително трябва да намери начин да си тръгне с трите точки от този двубой.


„Орлите“ водят в таблицата, но са следвани плътно по петите от ЦСКА-София и нямат право на никакво отпускане. Възпитаниците на Димитър Димитров са в серия от 5 поредни победи и ще искат да продължат с отличната си форма. От друга страна обаче последната загуба на разградчани дойде именно под Аязмото от другия местен тим – Верея (1:2), така че „зелените“ трябва много да внимават да не сгрешат отново там.

Берое пък се намира в подем напоследък. Отборът в три поредни мача е без загуба, а равенството 0:0 с Левски на „Герена“ също може да се приеме като добър резултат. Старозагорци са доказан боец в Първа лига и могат да създадат неприятности на всеки.

Берое обаче не е от най-неудобните съперници за Лудогорец в исторически план. В 17 мача между двата тима в елита, старозагорци имат само 2 успеха, докато са допуснали 11 загуби. 4 срещи пък са завършили наравно. Друг негативен показател за домакините днес е, че те не успяха да отбележат гол във вратата на разградчани в последните три мача под Аязмото.

Треньорът на старозагорци Александър Томаш не може да използва днес контузения Фърчулеску, както и наказаните Борислав Цонев и Педро Еуженио. В тяхно отсъствие специалистът се очаква да заложи на Перниш под рамката и Бандаловски, Иванов, Хаджиев и Леони в защита. Охене и Райнов ще са дефанзивните халфове, а Адамович ще гради играта пред тях. Желев и Бригидо ще стартират на двете крила, а на върха на атаката отново ще е Камбуров.

Херо няма кой знае какви проблеми, като само Лукас Саша е извън строя за мача. Треньорът се очаква да заложи на Ренан на вратата и карето Сисиньо, Пластун, Моци и Натанаел в отбрана. Дяков и Анисе ще действат в средата на терена, а Марселиньо ще е плеймейкър. Вандерсон и Лукоки ще бъдат на двете крила, а атаката ще води Кешерю.

Първа професионална лига, 24 кръг:

БЕРОЕ – ЛУДОГОРЕЦ

Вероятни състави:

БЕРОЕ: Перниш, Бандаловски, Иванов, Хаджиев, Леони, Райнов, Охене, Желев, Адамович, Бригидо, Камбуров

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан, Сисиньо, Пластун, Моци, Натанаел, Анисе, Дяков, Лукоки, Марселиньо, Вандерсон, Кешерю

Стадион: „Берое“, Стара Загора
Съдия: Драгомир Драганов
Начало: 17:30 часа

Ощр от категория Футбол