Намери ни
To Top

Два бързи гола донесоха успех на Севиля срещу Атлетик Билбао

Севиля победи като домакин Атлетик Билбао с 2:0 в мач от 27-ия кръг на испанската Примера Дивисион. Момчетата на Винченцо Монтела бяха видимо по-добрият тим на терена през по-голямата част от срещата и заслужено взеха трите точки.

На „Рамон Санчес Писхуан“ още в 6-та минута Карлос Корея можеше да изравни, но нямаше късмет. След 15 минути игра вратата на Билбао беше буквално обсадена и последователно Банега, Срабия и Франко Васкес отправиха опасни удари по посока на Аризабалага.


Така в 27-та минута логичното се случи и Луис Муриел откри, след като проби на скорост към наказателното поле, получи топката в коридор и от малък ъгъл успя да преодолее стража на гостите.

Само пет минути по-късно Васкес покачи на 2:0, засичайки с глава центриране отдясно. В самия край на полувремето баските имаха отлични шансове да изравнят в най-добрия си период от мача, но удари на Кардоба и Иняки Уилямс бяха спасени.

След почивката Севиля заложи на по-продължително владеене на топката без опасни атаки към вратата на съперника и това се оказа печелившо, след като резултатът не се промени.

Така Севиля събра 45 точки и е на 5 точки от топ 4, докато Атлетик Билбао е 12-ти с 32 пункта.

Ощр от категория Футбол