Намери ни
To Top

Моуриньо: Златан напуска Юнайтед

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо съобщи, че нападателят Златан Ибрахимович ще напусне клуба в края на настоящия сезон, когато изтича и договорът му. Португалецът каза това по време на пресконференцията си преди гостуването на Кристъл Палас в понеделник от 29-ия кръг на Висшата лига. „Всички сме на мнение, че това е последният сезон на Златан в Манчестър Юнайтед. От него обаче зависи дали ще продължи да играе, или ще прекрати кариерата си“, каза Мауриньо по адрес на шведския таран, който преди по-малко от година скъса кръстни връзки.


„Мисля, че Златан е намерил правилния път в живота. Той е невероятен футболист с изключителна кариера и единствено тази ужасяваща контузия в неправилния момент му попречи да има два фантастични сезона с нас“, добави Специалния.

„Настоящият сезон е много труден за него. В момента не е контузен, но би се върнал на терена само ако е напълно готов за това. Той работи здраво и се надявам, че ще успее да навлезе във форма, която да му позволи да достигне до нивото, на което иска да бъде“, каза още мениджърът на Юнайтед.

Португалецът добави, че все още не знае какво е бъдещето на Маруан Фелайни. Договорът на белгиеца също изтича. „Ситуацията при него е различна. Той е все още млад и макар да бе опериран, това бе съвсем малка операция, така че той ще може да играе до няколко седмици. Ако продължим в Шампионската лига и стигнем до полуфинала за Купата на Англия, то той ще може да ни помогне в най-важните мачове от сезона. Все още обаче не знам дали той ще остане и през новия сезон. Моето желание и това на клуба е той да остане“, каза Моуриньо.

Ощр от категория Футбол