Намери ни
To Top

Юноша на Арсенал носи победата на Пирин

Пирин победи с 1:0 Витоша (Бистрица) в опажшкарското дерби на Първа лига. Успехът позволи на домакините да изплуват от 13-ото място в класирането. Те сбраха 22 точки и изпревариха Етър и Дунав. Витоша е последен с една 5 т.


Столичани все още нямат победа.

Първата сериозна опасност пред една от двете врати дойде в 20-ата минута. Аймен Суда стреля от дистанция, но вратарят на гостите Михаил Иванов изби топката в корнер. 120 секунди по-късно падна и попадението за Пирин. Конър Хеднерсън центрира от пряк свободен удар, Суда скочи, но не игра с топката, която мина покрай Мишо Иванов и влетя в мрежата – 1:0. За юношата на Арсенал това е второ попадение за сезона.

В 30-ата минута Суда опита отново да изненада съперниковия вратар, който обаче този път се намеси сполучливо.

След почивката Пирин продължи да е по-добрият отбор на терена. В 54-ата минута Ради Кирилов стреля, но ударът му не намери очертанията на вратата. Малко по-късно отново той се озова на голово положение, но Кристиян Узунов успя да го блокира.

Кирилов беше най-близо до гола в 73-ата минута, когато стреля към вратата, но топката се отби в гредата. След това Николай Христозов спаси Витоша със самоотвержена намеса в наказателното поле. Той се хвърли и изчисти топката пред връхлитащия Суда.

Ощр от категория Футбол