Намери ни
To Top

Алберт Попов е трети в света

Алберт Попов се качи на почетната стълбичка на шампионата на планетата за младежи в Давос. 20-годишният столичанин, който ще участва следващата седмица на олимпийските игри в Пьончан, успя да се пребори за бронзовото отличие на гигантски слалом в швейцарския зимен център. Попов направи много силно състезание, като след първия манш бе трети, на 48 стотни от лидера фабио Гщрайн (Ав) и на 42 от Марко Одермат (Швейц). Впоследствие националът ни кара малко по-предпазливо, давайки седмо време във второто си пускане, но това бе достатъчно, за да се нареди на третата крайна позиция.


Той изостана на 1,32 секунди от новия световен шампион Одермат. Представителят на домакините си размени мястото с австриеца, правейки впечатляващ втори манш, и завърши с 97 стотни аванс.

За Алберт това е най-големият успех от шампионати на планетата за неговата възраст. Преди година българинът бе пети на гигантски слалом от шампионата на планетата в Оре, седми на комбинация и осми на слалом. Той участва в Давос и на супергигантски слалом, но се нареди едва 40-и. Днес в швейцарския зимен център ще се проведе и слаломът. В него ще стартират както Попов, така и другият ни представител в Пьончан -Камен Златков, и Йоан Тодоров.

Ощр от категория Спорт