Намери ни
To Top

Софийските областни групи се подновяват през март (СНИМКИ)

Футболният сезон в четирите софийски областни групи ще бъде подновен през март. 4-те столични групи са може би сред най-силните измежду четвъртите дивизии у нас, тъй като в тях ритат редица юноши на столичните грандове и доказани школи.

Надпреварите в „А“ ОГ „София – север“ и „А“ ОФГ „София – юг“ е планирано да се рестартират на 4-ти март, неделя, сочи информация на bulgarian-football.com. В първата група са 12 отбора и респективно 22 кръга, като люта битка за първото място водят Наджда (Доброславци), Левски (Чепинци) и Локомотив БДЖ.


Във втората група също са 22 кръга, първоначално с един почиващ зарди нечетния брой тимове – 11, но впоследствие Искър (Герман) бе скандално отстранен. В двете групи са отборите от столичните квартали и селата от Столична община.

„А“ ОГ „София – запад“ и „София – изток“ пък са съставени от тимове от Софийска област. В първата лидер е Спортист (Своге), следван от три отбора от община Костинброд – ОФК Костинброд, Петърч и Спортист (Драговищица). В другата от колоната са се отскублнали ОФК Правец и Бенковски (Костенец). По програма двете групи трябва да започват по-късно, тъй като са само с по 10 отбора, респективно 18 кръга, но вероятно шампинонатът ще бъде изтеглен и ще завърши в първата половина през май.

Един от първите тимове, който поднови тренировки, е Спортист (Драговищица, Сф). Отборът проведе първо занятие за 2018 г. с група от 14 футболисти, като е в люта битка за челните позиции с други два тима от общината, които заедно с Торнадо победи в първото издание на учредения миналата година турнир за „Купата на Кмета на Костинброд“.

В повечето срещи на „Спортист“ се събират повече от 200-300 души публика – нещо, което не е рядкост в тези групи, но брой зрители, за съжаление недостижим за редица професионалните клубове.

Мони ГЕОРГИЕВ, сн. Авторът – ЛудСпорт

Ощр от категория Футбол