Намери ни
To Top

Ливърпул казва „да“ на сделка за Коутиньо

Филипе Коутиньо със сигурност ще облече фланелката на Барселона по време на трансферния прозорец. Според известния журналист Гийем Балаге Ливърпул вече е дал зелена светлина за преминаването на звездата при каталунците.

Сделката ще е на стойност над 100 милиона евро. Най-вероятно каталунците ще платят 110 плюс още 40 под формата на бонуси в зависимост от представянето на техни-чаря.


Според таблоида „Сън“ условието на Ливърпул е да получи 100 милиона паунда веднага и още 34 милиона паунда под формата на разсрочени плащания. Сумата е много близка до тази, която от Барса са готови да платят моментално и сумарно.

Интересното е, че информация за продажбата на Коутиньо се появи и в авторитетния вестник „Таймс“. Според изданието Коутиньо е уверен, че мечтаният му трансфер в каталунската столица най-после ще се осъществи. До момента Ливърпул твърдо отказваше да преговаря с хората от „Hoy Камп“, но сега вече червените са клекнали и нямат нищо против да се разделят с разглезената си звезда още през зимата. Блаугранас са обнадеждени, че ще прилапат Коутиньо заради трансфера на Върджил

ван Дайк, който излезе около 85 милиона евро на мърси-сайдци. Английските медии са категорични, че бразилецът вече е изиграл последния си мач за тима от „Анфилд“ и е готов всеки момент да стегне куфарите в посока Каталу-ня. Неговите агенти са пристигнали в Англия за конкретни разговори.

В момента южноамериканецът официално се води контузен и не игра в първия мач на Ливърпул за годината с Бърнли (2:1). Освен това няма да участва и в дербито с Евертън утре от третия кръг на ФА къп. Според испанския журналист Алберт Рохе тази травма е измислена от самия играч и всъщност му няма нищо. С нея той искал да даде ясен знак, че повече не смята да облича червения екип и е по-добре да бъде продаден. Коутиньо направи нещо подобно и през лятото, когато пак влезе в лазарета с проблеми в гърба. По-късно се оказа, че травма не е имало, а играчът просто е бойкотирал клуба заради желанието си да премине на „Hoy Камп“. Сега връщане назад няма и след явното намерение от страна на Коутиньо Ливърпул е готов да се раздели с него. Още повече че ще получи добри пари, след като го купи за над десет пъти по-малка сума от Интер.

Барса има известни затруднения с финансовия феърплей, което означава, че ще трябва да се раздели с някои играчи, за да си позволи трансфера на бразилеца. Най-вероятно клуба ще напуснат Арда Туран и Хавиер Масчерано, които ще освободят пари за заплатата на Коутиньо. Тя ще е около 14 милиона евро на година. Един от агентите на играча – Джулиано Бертолучи, е бил на среща с босовете на Барселона, за да изчисти последните детайли по сделката. Очакванията са Ливърпул и каталунците да си стиснат ръцете в близките часове. Лошата новина за Ливърпул е, че през лятото те отхвърлиха дори по-изгодна оферта от настоящите 150 милиона. Въпросното предложение можеше да стигне и до 170 млн. евро, но тогава червените категорично не искаха да продават бразилеца. Единствено вестник „Гардиън“ твърди, че Ливърпул в крайна сметка ще се опита да задържи Коутиньо до лятото. Барселона обаче го иска на момента, въпреки че няма право да го картотекира в Шампионската лига.

Ощр от категория Трансфери