Намери ни
To Top

Контузия не попречи на Кирьос да спечели в Бризбън

Контузия в лявото коляно не попречи на Ник Кирьос да спечели първия си двубой от тенис турнира от сериите АТР250 в Бризбън. Австралиецът се пребори драматично с 6:7(3), 7:6(5), 6:2 срещу сънародника си Матю Ебдън, като още по време на първия сет поиска медицински таймаут, за да получи помощ.

Tennis TV

@TennisTV
Knee problems for Kyrgios, who takes an MTO at 4-5 first set…#BrisbaneTENnis

7:10 AM – Jan 3, 2018
1 1 Reply 11 11 Retweets 39 39 likes
Twitter Ads info and privacy

Поставеният под номер 3 в Бризбън обаче впоследствие обясни, че въпреки болката, се е чувствал достатъчно добре, за да доиграе двубоя и дори да го спечели след обрат. Не е ясно обаче дали той няма да предпочете да не рискува повече здравето си само две седмици преди Australian Open, а и срещу Ебдън прекара на корта 2 часа и 14 минути.



View image on Twitter
View image on Twitter

#BrisbaneTennis

@BrisbaneTennis
The knee „doesn’t hurt me when I move… just a little when I straighten it. I’m sure I’ll be fine.“

– @NickKyrgios overcomes injury scare and Matthew Ebden 6-7, 7-6, 6-2.

The match in review: http://bit.ly/2Ac4N7s

10:32 AM – Jan 3, 2018
Replies 8 8 Retweets 20 20 likes
Twitter Ads info and privacy

Миналият сезон не бе особено успешен за световния номер 21, тъй като той не преодоля втори кръг на нито един от турнирите от Големия шлем, а специално в Мелбърн отстъпи на Андреас Сепи, допускайки обрат от 2:0 до 2:3 сета. Кирьос постигна най-доброто си класиране в Australian Open през 2015 година, когато игра четвъртфинал като непоставен и бе елиминиран от Анди Мъри.

Както е известно, в четвъртък Григор Димитров започва защитата на титлата си срещу представителя на домакините и участващ с „уайлд кард“ Джон Милман.

Ощр от категория Тенис