Намери ни
To Top

Татуировките говорят

Татусите на звездите имат история

Трагедии и почит по телата на футболистите

Футболистите обичат татуировките и това не е тайна за никого. Не една и две от звездите на футболния терен са изрисували телата си. Но някои от татусите имат скрит смисъл и разкриват сърцераздирателни истории. Ето ги деветте най-емоционални татуировки:

Серхио Рамос

Капитанът на „Реал“ (М) Серхио Рамос е покрит с татуировки.


Една от тях има огромна стойност. Тя е от две части и е разположена на левия и десния му бицепс. „Духът на мъртвите лежи в паметта на останалите живи“, пише там. Това е знак за уважение към жертвите на терористичните атаки в Ню Йорк на 11 септември 2001 г. и в Мадрид на 3 септември 2004 г.

Антъни Нокаерт

Нападателят на „Брайтън“ Антъни Нокаерт има татуировка на покойния си баща Патрик. Родителят му почина през ноември 2016-а на 63 години. Французинът почете паметта му увековечавайки го на гърдите си. На рисунката Нокаерт-старши се усмихва и пуши пура.

Артуро Видал

Звездата на „Байерн“ Артуро Видал има много татуировки върху кожата си. Най-странна е тази на инсулинова помпа. Тя е на десния му хълбок. Направи си я миналата година. Тогава синът му Алонсо, който е на осем, бе диагностициран с диабет тип 1.

Мауро Икарди

Наскоро аржентинският нападател показа нова татуировка на лъвска глава с имената на дъщерите си Франческа и Изабела. По-интересна е тази от преди три години. Тя е посветена на трите деца на съпругата му Уанда Нара от бившия й мъж Макси Лопес. Татуировката включва имената на Валентино, Константино и Бенедикт и гласи: „Обичам тези три малки ангела“.

Хари Артър

Звездата на „Борнeмут“ Хари Артър и неговата половинка Рейчъл Ървин претърпяха огромна трагедия през декември 2015 година. Тогава тяхната дъщеричка Рене се роди мъртва. 27-годишният Артcр има татуировка, посветена на нея от вътрешната страна на дясната си ръка. „Недостатъците проправят пътя за завръщане“, написа той.

Роберто Фирмино

Татуировките на тялото на Фирмино са за любовта. Той има рисунки на родителите си на дясната ръка. На гърба му се чете съобщение на немски, което се превежда като „Неотклонна любов към семейството“. Името на дъщеря му Валентина е татуирно на гърдите му до думите „Бог е верен“ на гръцки език.

Габриел Жезус

Бразилският нападател на „Манчестър Сити“ има татуировка, която документира издигането му от нищетата в Сао Пауло. Но най-милата е тази на майка му Вера.

Тя отглежда сама четирите си деца в беднотия и контролира всички аспекти от живота на известния си син – храната, която яде, къде излиза, и дори момичетата, с които се среща.

Златан Ибрахимович

Шведската звезда е покрит с татуировки, но най-важната бе през 2015 година. Той изписа 50 имена на гладуващи. Това бяха временни татуси и с тях Златан се включи в борбата със световния глад. „Има имена, от които никой не се интересува и не помни“, обяви Ибра.

Маурисио Пинила

Чилийският нападател Маурисио Пинила почти стана национален герой на световното през 2014 г. При 1:1 с домакина Бразилия в последната минута от допълнителното време негов мощен удар срещна напречната греда. Голът щеше да класира Чили напред, но няколко минути по-късно тимът отпадна след дузпи. Нападателят реши да увековечи пропуска си с татуировка.

На нея топката се забива в напречната греда на 1 см от световната слава.

„България Днес“

Ощр от категория Футбол