Намери ни
To Top

Клоп не смята, че Коутиньо ще напусне

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че не вижда никакви знаци, които да предполагат, че Филипе Коутиньо може да напусне „Анфилд“ през зимата. Германецът обсъди и всички актуални теми преди 229-ото дерби на Мърсисайд срещу Евертън. Срещата е в неделя от 16:00 часа.

„Каквото и да кажа, вие няма да спрете, така че просто не смятам да отговарям на въпросите ви за Коутиньо.


Това е загуба на време. Няма какво да се каже в този момент. Никой не ми е съобщил, че той ще си ходи, няма и такива знаци. Обсъждахме тази голяма история цяло лято, нямам желание да го правим пак. Седмицата е много специална за нас. Изправял съм се срещу три различни отбора, водени от Сам Алърдайс. Той винаги е бил много успешен.

Очаквам добра организация от Евертън, статични положения, изпълнени на най-високо ниво, много битка за втора топка. Трябва да бъдем перфектно организирани и готови за твърди единоборства. Нямам никакво съмнение в качествата на карамелите. Те просто имаха лоша серия, но сега увереността им се върна, а и Уейн Рууни вероятно вече отбеляза гола на сезона“, заяви Клоп.

Медиите на Острова вече лепнаха и прякор на четиримата в атака на Ливърпул – Салах, Мане, Коутиньо и Фирмино. Те са наричани „Великолепната четворка“, а на въпрос дали всички ще са титуляри срещу Евертън, германецът отговори: „Ще изчакате и ще видите. Нямам нищо против прякори, но това е неуважително към другите момчета. В дефанзивен план трябваше да променим някои неща след загубата от Тотнъм. Наша работа е да направим така, че да не дискутирате всеки път играта ни в защита. Продължавам да твърдя, че Сити играе най-добрия футбол, но смятам, че не сме толкова далеч от тях. Дори може би сме втори по този показател. Но Юнайтед има повече точки от нас. Сезонът им е фантастичен, спечелиха и групата си в Шампионската лига“.

В същото време легендата на Ливърпул Ян Мьолби заяви, че Евертън няма почти никакви шансове в предстоящото градско дерби: „Те се възраждат, така е. Но те не разполагат с толкова енергични и бързи футболисти. В Евертън има

повече опит и интелигентност. Смятам, че ще ги сполети голяма беда в дербито, и те го знаят. Сам Алардайс не е лош мениджър, но максимума на отбора е седмо място. Не искам да ги обиждам, но това е най-доброто, на което могат да се надяват“.

Ощр от категория Трансфери