Намери ни
To Top

Верея търси първи точки срещу Лудогорец

Днес в 15:00 часа Верея (Стара Загора) посреща Лудогорец в двубой от 18-ия кръг на Първа професионална лига. Домакините на “Трейс Арена” ще направят нов опит да откраднат точки от разградчани. “Орлите” си остават единственият отбор в елита, срещу когото старозагорци имат само и единствено загуби. В трите сблъсъка досега Лудогорец неизменно печели и то с доста гръмки резултати – 5:1, 4:0 и 3:1.


“Зелените” се нуждаят от нов успех днес, за да не дават шанс на преследвачите да скъсят разликата. Още повече, че мачът на разградчани е преди този на втория ЦСКА-София, като евентуална победа ще постави “червените” под по-голямо напрежение преди техния двубой със Септември (София)

Лудогорец е най-резултатният отбор в първенството до момента с 40 отбелязани гола и освен това е тимът с най-малко допуснати попадения в гостуванията си – само 3. “Орлите” все още не са усещали загубата далеч от дома. Всичко това им дава основание да се чувстват като фаворит преди днешния двубой.

Домакините имат сериозни кадрови проблеми преди днешния мач. Треньорът Илиан Илиев не може да разчита на наказаните Аргилашки и Енчев, както и на контузените Андонов, Балде и Нургалиев. В тяхно отсъствие мачът се очаква да започнат Колев под рамката и Илиев, Джамия, Елиаш и Слаев в защита. Витанов и Бенгюзав ще оперират в средата на терена, а Йорданов и Фенуш ще започнат на двете крила. Иса ще води атаката, а Домовчийски ще действа зад гърба му.

В Лудогорец пък ще липсва плеймейкърът Марселиньо, който е в лазарета. Днешният двубой ще бъде под номер 50 за Джоди Лукоки в елита. Холандецът ще действа на дясното крило, а освен него мачът ще стартират Броун на вратата и Сисиньо, Моци, Терзиев и Натанаел в отбрана. Дяков и Горалски ще са дуото дефанзивни полузащитници, а Анисе ще заеме мястото на Марселиньо зад нападателя. Вандерсон ще действа по лявото крила, а атаката ще води Кешерю.

Първа професионална лига, 18 кръг:

ВЕРЕЯ – ЛУДОГОРЕЦ

Вероятни състави:

ВЕРЕЯ: Колев, Илиев, Джамия, Елиаш, Слаев, Витанов, Бенгюзов, Йорданов, Фенуш, Домовчийски, Иса

ЛУДОГОРЕЦ: Броун, сисиньо, Моци, Терзиев, Натанаел, Дяков, Горалски, Анисе, Лудоди, вандерсон, Кешерю

Стадион: “Трейс Арена”, Стара Загора
Съдия: Неделчо Гаджалов
Начало: 15:00 часа

Ощр от категория Футбол