Намери ни
To Top

Дунав и Левски ще се надлъгват в Русе

Предпоследният в Първа лига Дунав приема днес от 17,30 часа един от претендентите за титлата преди сезона – Левски, който върви трети във временното класиране на 10 точки зад лидера Лудогорец.

Днешният шампионатен мач е репетиция за предстоящия четвъртфинал за Купата на България на 15 декември. Ръководството на Левски реалистично отписа първенството, като постави за цел именно спечелването на националната купа, което сваля напрежението от треньора Делио Роси да търси задължителна победа в Русе.

Все пак Левски винаги излиза за победа и днешната среща няма да е изключение.


За Дунав успехът също е задължителен, тъй като тимът е с едва 14 точки и е в зоната на изпадащите. “Сините” пък не могат да допуснат увеличаване на дистанцията с откъсналите се напред Лудогорец и ЦСКА-София.

В предишния кръг Дунав изненада Етър във Велико Търново с 2:0, като това беше първи успех под ръководството на треньора Малин Орачев. В същото време Левски мъчно победи Верея със спорен гол на Давид Яблонски в добавеното време.

Аут от състава на русенци е Бирсент Карагерен, който е тежко контузен. Очаква се тежък терен и внимателни действия и на двата отбора. Домакините ще приемат ролята на аутсайдер и ще разчитат на контраатака.

Под ръководството на Делио Роси Левски също се превърна в отбор с вкус към по-изчаквателните действия, което не предвещава зрелищен двубой. Левски ще търси първа победа навън от средата на октомври, когато надви Етър. Последният домакински успех на Дунав пък е над Витоша Бистрица.

Вероятни състави:

Дунав: Антонов, Милчев, Патев, Ларин, Хубчев, Жатоба, Димов, Костадинов, Шопов, Васев, Будинов.

Левски: Митрев, Орачев, Ейолфсон, Яблонски, Цветкович, Панайотов, Рошу, Вутов, Обертан, Прохазка, Буш.

Стадион “Градски”
Съдия: Драгомир Драганов

Ощр от категория Футбол