Намери ни
To Top

Ман Юнайтед показа мощ в атака, но едва не се издъни

Манчестър Юнайтед победи Уотфорд с 4:2 като гост в много драматичен двубой от междинния 14-и кръг на Висшат алига.

Хората на Жозе Моуриньо поведоха набързо с 3:0 в края на първото полувреме, но допуснаха две попадения през второто и едва не претърпяха изравняване.

В герой за „Червените дяволи“ се превърна Ашли Йънг, който вкара първите два гола в мача по красив начин. Гостите изпуснаха много голови положения и в крайна смета можеше и да съжаляват за това.


В 19-та минута Ашли Йънг вкара на бившия си отбор. Англичанинът реализира с много силен удар по земя след пас на Джеи Лингард.Само шест минути по-късно Йънг сътвори нова магия. Той изпълни прекрасно пряк свободен удар и прати топката в сглобката на Еурелио Гомеш за 2:0.

В 32-та минута класиката бе оформена. Антони Марсиал получи пред защитата и напредна бързо, след което не сгреши сам срещу вратаря. Подаването бе на Лукаку.

В края на полувремето Гомеш направи страхотно двойно спасяване след удари на Лукаку и Лингард. В продължението Ричарлисон удари греда след удар с глава и пропусна да намали изоставането на Уотфорд.

В 77-та минута Маркос Рохо събори Перейра в наказателното поле и последва дузпа. Капитанът Трой Дийни не сгреши и намали за 1:3. В 84-та минута резултатът стана и 2:3. Докоре вкара много хубав гол след центриране на Карийо.

В 87-та минута Юнайтед си гарантира успеха. Джеси Лингард мина като на парад през защитата на „стършелите“ и вкара с диагонален удар. Кандидатите за гол на мача идваха един след друг.

В последствие Ричарлисон можеше да направи 3:4, но Давид Де Хея спаси от малък ъгъл.

Победата оставя Юнайтед на 5 точки зад Ман Сити, но „гражданите“ ще домакинстват на Саутхемптън в сряда. Уотфорд е 8-ми с 21 точки.

В другите срещи от вечерта:

Уест Бромич – Нюкасъл 2:2

Брайтън – Кристъл Палас 0:0

Лестър – Тотнъм 2:1

Ощр от категория Футбол