Намери ни
To Top

Кралев: Частните фирми не могат да се справят с охраната на мачове

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви в предаването „Тази сутрин“ по bTV, че частните фирми не могат да се справят с охраната на рискови мачове. Доказателството е боят преди края на първото полувреме между агитките на Локомотив (Пловдив) и ЦСКА-София по време на среща от 17-ия кръг на Първа професионална лига.

„Трябва да има край. Това са брутални кадри, изключително неприятен инцидент.


Да не говорим, че сме XXI век и все още не можем да се справим с футболното хулиганство. Малко хора знаят, че този двубой вчера не е бил охраняван от полицията, а от частна фирма. Това не се случва за първи път. Има проблем и ще се намесим, за да бъде решен. Абсолютно задължително е тези мачове да се охраняват от полицията. От друга страна, футболните клубове се оплакват, че цените са непосилни за тях и наемат частни фирми срещу по-малка сума. Те очевидно не могат да се справят, след като виждаме това. Това не е първият случай в България. За това стадионите стоят полупразни. Защото няма как родителите да си водят децата на мач, заради такива индивиди“, заяви Кралев.
Локомотив (Пловдив) – ЦСКА-София+100
Министърът е категоричен, че трябва да се проведат разговори между двете страни и да се фиксира цена за охрана от страна на полицията, която е по-запозната с футболното хулиганство от частните охранители. „Ще говоря с министъра на вътрешните работи и с ръководството на Футболния съюз, защото трябва по някакъв начин да се регламентира задължителното условие полицията да охранява мачовете, но при фиксирани финансови параметри. Трябва да се проведат разговори, защото този риск не може да се поема по този начин. Този експеримент с частните фирми трябва да спре, защото очевидно не може да се справят. Футболното хулиганство е специфична материя и без да има респект от страна на органите на реда, не би трябвало да се случва“, коментира министърът.

Ощр от категория Футбол