Намери ни
To Top

Валенсия: Пенев ни изненада и разочарова

Любослав Пенев не е освободен, а уволнен от Валенсия, стана ясно вчера. Испанският клуб излезе с декларация по случая. „Личното решение на Пенев, което той спомена като възможност преди няколко дни, е изненадващо и разочароващо за клуба. То може да доведе до спортно-технически и други щети, които ще бъдат провокирани от напускането му на скамейката по средата на първенството.


Не можем да си позволим отрицателния образ, както и несигурността на треньор, чийто професионален фокус е далеч от сегашната му позиция. Любо Пенев повече не е треньор на Валенсия Местая. Отборът още тази събота (б.р. вчера) срещу Леида ще бъде воден от Мигел Грау, който е начело и на юношите до 16 г“, гласи становището на „Лос Че“.

Иначе местното издание „Супердепор“ разкри, че Пенев не е имал намерение да напуска „Местая“, както се твърдеше. Бившият национален селекционер се появил в петък в съблекалнята и обяснил на играчите, че се е кандидатирал за президент на БФС и официално ще бъде представен като такъв на 9 декември. „Ще продължа да ви тренирам, защото имам няколко месеца на разположение“, обявил в речта си пред футболистите Любо. „Нещата няма да се решат до март или април“, допълнил той. Шефовете на Валенсия обаче не са били очаровани от действията му и след няколко часа играчите са били уведомени, че ще имат нов треньор.

„Идеята хем да бъде треньор, хем да води предизборна кампания, е невероятна!“, коментира „Супердепор“.

Ощр от категория Футбол