Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2014/09/640x480_140922276411.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Точно, когато най-малко очакваха, титулярите на Лудогорец бяха… – Sportove
Намери ни
To Top

Точно, когато най-малко очакваха, титулярите на Лудогорец бяха…

Неочакван ход донесе смут в тима на Лудогорец. Възпитаниците на Георги Дерменджиев тъкмо бяха завършили тренировката си в четвъртък, когато в базата на орлите се появиха представители на УЕФА, които направиха внезапна проверка за допинг, съобщава „24 часа“.

Показан е списък от 10 футболисти, които са били задължени да се подложат на тестове, за да се докаже, че не са приемали забранени субстанции.

Повечето играчите са титулярите на Георги Дерменджиев в Шампионската лига, но има и резерви.


„Мале, толкова ли ги изплашихме срещу “Ливърпул”, че да мислят, че сме се назобали“, коментирали футболистите помежду си.

Този тип проверки обаче са нещо нормално за Шампионската лига през подследните години.

Почти всички отбори се проверяват, и то в по-горямата част от състава. Проблемът дойде от световната антидопингова агенция. Според нейните правила в отборните спортове има клубно наказание при повече от 3 положителни проби.

След мач обаче се правят само по две проверки по жребий и дори да са положителни, всичко остава без последствия. Дори според правилника на ФИФА, който е задължителен и за УЕФА, не се присъжда служебен резултат, а се санкционират единствено играчите.

Въпреки интензивните проверки до момента в Шампионската лига
няма нито една положителна проба след над 1000 теста.

Ощр от категория Шампионска лига


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558