Намери ни
To Top

Българска доминация в Англия

Юношата на БУБА Баскетбол Георги Илиев доминира в първенството на елитните баскетболни академии в Англия. 18-годишното крило играе за Джеймс Уат Колидж, а след първите си три мача се нареди сред най-стабилно представящите се играчи в цялото първенство.

Двуметровото крило е син на футболната легенда Георги Илиев-Макъла, а макар баща му да има сериозна визитка в ЦСКА, Илиев-младши е играл както за “червените”, така и за вечния съперник на отбора Левски.

Илиев се нареди сред най-полезните в лигата със среден коефициент от 20.


7 пункта, а освен това и сред лидерите в борбата под коша, където е четвърти със средно 13.3 овладени отскочили топки на двубой. Бившият национал на България при 16-годишните впечатлява с атлетизма си и още в първите два кръга намери място в класацията за Топ 10 на най-добрите изпълнения. В първата седмица на сезона той имаше цели три изпълнения в челната десетка, а във втората също попадна сред най-атрактивните, но само веднъж.

В отбора на Джеймс Уат като лидер се утвърди и друг българин – Даниел Пенков. Гардът постига по 17.0 точки и 3.7 асистенции, с които попада в Топ 10 в съответните категории.

Ощр от категория Баскетбол