Намери ни
To Top

Извадиха от снукъра бивш световен шампион заради залози

Световната професионална билярд и снукър асоциация наложи поредното наказание на топ играч за залози, но този път то се оказа наистина строго и сериозно и влиза в сила веднага. Световният шампион за 2015 г. Стюърт Бингам е отстранен от световния тур между 28 октомври 2017 г. до 26 януари 2018 г.


, а допълнителни три месеца и един ден могат да му бъдат наложени, ако до 31 октомври догодина продължава с нарушаването на правилника.

Причината за наказанието е тривиална – залози на снукър мачове.
Follow
WPBSA @WPBSAofficial
WPBSA Statement – Stuart Bingham: http://www.wpbsa.com/wpbsa-statement-stuart-bingham/ …
11:33 AM – Oct 24, 2017
Photo published for WPBSA Statement – Stuart Bingham
WPBSA Statement – Stuart Bingham
The World Professional Billiards and Snooker Association (WPBSA) conducted an investigation into the allegation that Stuart Bingham was betting on snooker in contravention of the WPBSA Members Rules….
wpbsa.com
20 20 Replies 44 44 Retweets 31 31 likes
Twitter Ads info and privacy

Разликата с Джо Пери, например, е, че Бингам не е признал на изслушването пред Дисциплинарната комисия за целия мащаб на залозите си, както и, че е залагал на мачове със свое участие. Именно последният факт води до сериозността на санкцията, но не помага и това, че Бингам е признал за малка част от залозите си, а всъщност се е оказало, че в продължение на седем години той е правил прогнози в букмейкърски къщи с няколко акаунта, включително мениджърът му е залагал от негово име на негови двубои между 2003 и 2015 година, като именно за тях Бингам отрича.

Общо за въпросния период от 12 години той е заложил 35 771 паунда, между 2009 и 2010 сумата е 424.44 паунда, а между 2012 и 2013 – само 20. От 2003 до 2015-а той е залагал на 36 мача, в които е участвал – поради тази причина неговото наказание влиза в сила веднага, докато Джо Пери и Курт Мафлин съдействаха напълно на Дисциплинарната комисия, не бяха залагали на свои срещи и съответно санкциите им бяха за три месеца, и то след “Крусибъл”, когато няма особено много ранкинг турнири в календара. Любопитно е, че на някои от мачовете със свое участие Бингам е залагал на себе си да направи най-високия брейк в срещата, което може да се спекулира, че е нещо като застраховка, ако не излезе първоначалният му такъв за победа.

В резултат на лишаването от състезателни права до края на януари Бингам ще пропусне някои от най-силните и престижни турнири в календара за сезона – Международния шампионат, “Шампион на шампионите”, Шанхай Мастърс, Откритото първенство на Северна Ирландия, Откритото първенство на Шотландия, “Мастърс” и Шампионска лига.

Ощр от категория Спорт