Намери ни
To Top

Локо Пловдив скача за трета поредна победа

Локомотив Пловдив приема Черно море в интригуващ сблъсък от 13-ия кръг на Първа лига, който обаче ще остане малко извън фокуса на вниманието заради столичното дерби между Левски и ЦСКА-София. Двубоят на “Лаута” е от 20,15 часа и в него домакините ще търсят трета поредна победа, която да ги утвърди в топ 6 на пъревнството.

В групата на домакините се завърна централният защитник Пламен Николов, който изтърпя наказание от един мач. Сред избраниците на Войн войнов е и нападателят Халед Аяри, който се възстанови от контузия.


Двамата ще заемат местата на Асен Георгиев и Димо Бакалов, който е контузен. Аяри най-вероятно ще започне от резервната скамейка, а на върха на атаката отново ще действа Симеон Райков.
Варненци са в лоша серия и се надяват да й сложат край именно в Пловдив. Последната победа на Черно море беше на 18 август и тя беше постигната именно в Града под тепетата, когато “моряците” надвиха Ботев.

Извън групата за мача на треньора Емануил Луканов останаха Георги Божилов и Мартин Костадинов, а местата им заеха юношите Ертан Томбак и Емил Янчев. С травми са още вратарят Боровик и нападателят Цветелин Чунчуков, както и защитника Витиня. Положението на “Тича” не е никак розово, но варненци се надяват на късмет и на доброто си представяне в Пловдив в последните три години, когато записаха цели три успеха над Локомотив.

Вероятни състави:

Локомотив Пловдив: Пиргов, Крумов, Везалов, Николов, Мухамед, Фрикеш, Траянов, Марчев, Серджо, Кики, Райков.

Черно море: Михайлов, Станчев, Хасани, Миланов, Сукуп, Старокин, Илиев, Огнянов, Цветков, Зехиров, Кузма.

Ощр от категория Футбол