Намери ни
To Top

Пред невероятен рекорд: само два гола и Димитър Бербатов става недостижим за десетилетия напред!

Най-голямото име в българския футбол за новия век Димитър Бербатов е само на два гола от историята. Митко може да стане едноличен №1 за всички времена и вероятно ще бъде такъв за десетилетия напред, ако вкара само 2 попадения в евротурнирите този сезон.

Бербатов не успя да се разпише за Монако при победата с 1:0 над бившия си тим Байер Л в Шампионска лига. Монако обаче има минимум още 5 мача в Европа и следващи 2 гола на Митко биха били под №34 и №35 за тарана в евротурнирите.


Засега българинът с най-много попадения в Европа е носителят на „Златната топка“ Христо Стоичков – 34 гола.

Благоевградчанинът е вкарвал общо 33 пъти за ЦСКА, Байер Л, Тотнъм и Манчестър Юнайтед. Камата пък се е разписвал 34 пъти, само с фланелките на ЦСКА и Барселона. Имайки  предвид факта, че не са много родните офанзивни футболисти с чести изяви на международната сцена на клубно ниво, подобрение на рекорда от футболист, различен от Бербатов, вероятно ще има след десетилетия.

Все пак почти сигурно отстъпващият лидерството Стоичков може да се похвали, че има по-висока ефективност – 34 гола в 70 срещи. Бербатов пък е вкарал 33 пъти в 78 мача. Ицата обаче има далеч по-важни попадения – цели 6 са на полуфинална фаза – по 3 за ЦСКА и Барселона.

Ощр от категория Футбол