Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2017/03/mertens.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Дрийс Мертенс призна: Искаме титла от „скудетото“ – Sportove
Намери ни
To Top

Дрийс Мертенс призна: Искаме титла от „скудетото“

Голмайсторът на Наполи Дрийс Мертенс разчупи предпазливия тон в лагера на южняците и призна в интервю пред „Ла Република“, че неговият тим влиза открито в битката за „скудетото“. От началото на сезона неаполитанците имат само победи и водят еднолично в Серия А. „Няма нищо изненадващо, че сме лидери. Да играем грозно и да печелим? Бих се подписал под това, ако ни гарантираше „скудетото“.


Нашият футбол обаче е причината, че сме стигнали до тук. Само ако продължим по същия път, можем да мечтаем да сме на върха. Няма алтернативи или по-преки пътища – знаем как да играем добре и да забавляваме феновете. Този сезон го започнахме с мисълта, че ще се борим за титлата. Имаме много противници, но над всички е Ювентус заради техния манталитет и селекция“, призна белгийският национал, „футболът на нашия треньор Сари е идеален за мен. Започнах като централен халф в кариерата си, след това бях крило. Сари обаче ме научи да играя като централен нападател. Харесва ми да разигравам топката, да участвам в бързите триъгълници, които са характерни за Наполи. Със Сари говорим един език и израстваме заедно“, допълни голмайсторът на Наполи.

Днешният съперник на лидера в Серия А – Рома, отново е притиснат от кадрови проблеми. От сметките заради травма отпадна и холандският национал Кевин Строотман. С травма от националния тим на Италия се завърна и Стефан Ел Шаарави. Така треньорът на „вълците“ не може да разчита да доста важни играчи, сред които са още Емерсон, Дефрел и Патрик Шик. Халфовете Де Роси и Пелегрини също имаха леки травми, но би трябвало да са готови за днешния сблъсък с Наполи на „Олимпико“.

Ощр от категория Футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558