Намери ни
To Top

Тежко изпитание за шампионите край морето

Шампионът Лудогорец записа 4 поредни победи и се изкачи на върха в Първа професионална лига. Днес обаче на тима на Димитър Димитров му предстои нелеко гостуване на Черно море, при това само няколко дни преди важния сблъсък с Брага в Лига Европа. Лудогорец не може да си позволи грешна стъпка на “Тича”, но домакините са амбицирани да прекъснат негативната си серия и да стигнат поне до точка срещу “орлите”.

Наставникът на варненци Емануил Луканов все още няма победа начело на отбора, след като наследи на поста Георги Иванов – Гонзо.


Черно море взе само една точка от последните си 5 мача в първенството, а освен това е в серия от 13 двубоя без победа срещу Лудогорец. Очаква се своя мач номер 300 в елита да запише централният защитник на “моряците” Александър Александров, който е бивш футболист на Лудогорец.

Атаката на домакините ще води Цветелин Чунчуков, а през второто полувреме почти сигурно ще се появи Марек Кузма. Словакът има шанс да стане първият футболист в родния шампионат, вкарвал гол на Лудогорец на три различни стадиона. Той вече се е разписвал срещу шампионите в Разград и в Каварна. Капитанът Георги Илиев и Александър Цветков ще действат в средата на терена, а пред тях ще са Атанас Зехиров, Георги Божилов и Мариян Огнянов.

В Лудогорец нямат намерение да пазят основни футболисти за мача с Брага. Херо ще заложи в предни позиции на Клаудиу Кешерю, който ще има подкрепата на Вандерсон, Марселиньо и Джоди Лукоки. Светослав Дяков и Анисе Абел ще си партнират в центъра на халфовата линия.

Вероятни състави:

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Михайлов; Сукуп, А. Александров, Хасани, М. Костадинов; Г. Илиев, А. Цветков; Зехиров, Божилов, Огнянов; Чунчуков
Старши треньор: Е. Луканов
ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Ренан; Сисиньо, Моци, Пластун, Натанаел; Анисе, С. Дяков; Лукоки, Марселиньо, Вандерсон; Кешерю
Старши треньор: Д. Димитров

СЪДИЯ: Ивайло Стоянов
СТАДИОН: “Тича”
НАЧАЛО: 20:00 часа

Ощр от категория Футбол