Намери ни
To Top

Питсбърг издигна петия шампионски банер, но загуби на старта

Питсбърг издигна петия си банер за носител на купа „Стенли“, но шампионите в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) загубиха с 4:5 след продължение срещу Сейнт Луис при откриването на новия сезон. Плакатът за победители в лигата за 2017-а година застана редом до шампионските от 2016-а, 2009-а, 1992-а и 1991-а.

В първия си мач за сезона шампионите показаха, че имат много работа за вършене. В отсъствието на един от „великолепната петорка“ – Крис Куниц, те изглеждаха твърде бавни в изнасянето на шайбата и в блокирането на съперници в собствената третина.


Питсбърг поведе с 1:0 с гол на Джъстин Шулц, но серия от 4:1 за Сейнт Луис ги постави в трудно положение. Сидни Кросби и Конър Шийри все пак изравниха резултата с две шайби в рамките на 54 секунди в последната третина и изпратиха мача в продължение, което обаче беше спечелено от Сейнт Луис. Алекс Пиетранджело вкара победния гол 1:15 минути след началото на допълнителната част.

„Играхме сравнително добре, но позволихме на Сейнт Луис да създаде много шансове за гол в моменти, когато бяхме наредени добре и с много хора в защита. Три от головете им паднаха така. Трябва да разпознаваме и предвиждаме по-добре атаката на съперника и само тогава ще можем да печелим мачове“, каза треньорът Майк Съливан.

Питсбърг вече е втори в Столичната дивизия, след като Филаделфия надви с 5:3 Сан Хосе като гост. Клод Жиру и Джордан Уийл вкараха за Летящите в началото на първата третина, а Кевин Лабанк се разписа два пъти в края и изравни резултата. Уейн Симъндс обаче наниза три гола до края на мача, последният от които на празна мрежа, а Филаделфия спечели с 5:3.

Конър Макдейвид започна ударно сезона с екипа на Едмънтън, след като вкара три шайби в мрежата на Калгари за победата с 3:0. Торонто пък разгроми Уинипег със 7:2.

Ощр от категория Зимни спортове