Намери ни
To Top

Далаклиев подкрепи възраждането на турнира за купа „Плевен“

Детелин Далаклиев подкрепи възстановяването на баскетболния турнир за купа „Плевен“.

Това съобщиха от баскетболен клуб Спартак – Плевен.

Последният засега български световен шампион в бокса ще се срещне с плевенчани в първия ден на турнира в зала „Балканстрой“.

Баскетболното спортно събитие се възстановява по инициатива на старши треньора на Спартак-Плевен Александър Дяковски и е посветено на 140-годишнината от Плевенската епопея.


Идеята е да продължи всяка година по това време. Дяковски е получил подкрепа на спонсори за финансирането на състезанието. Както той обяви в пресклуба на БТА празникът на баскетбола ще се състои на 20 и 21 септември /сряда и четвъртък/ със срещи между четири отбора.

Освен домакините от Спартак, гости ще бъдат Левски със завърналия се негов атрактивен треньор Тити Папазов, Черно море Тича – Варна, с треньор Дарин Великов, който плевенчани помнят с неговите изяви за баскетбола на Плевен, и Академик Бултекс 99, с треньор Асен Николов, „който много се обича с плевенската публика“, добави Дяковски. Двубоите ще бъдат с часове от 18.00 и 20.30 часа в двата дни.

За настроението в залата на 20 септември ще допринесе участието на Люси Дяковска.

Билетите ще се продават на касата на зала „Балканстрой“ на цена от 5 лева, като ще важат за двете срещи от деня.

В сряда /20 септември/ от 18.00 часа ще се срещнат Левски – Академик Бултекс 99, а от 20.30 – Спартак Плевен – Черно море Тича.

В четвъртък /21 септември/ от 18.00 часа ще бъде мачът за третото място, а от 20.30 часа – финалът.

Организаторите са осигурили награди, каза Александър Дяковски. Той изрази увереност, че турнирът ще бъде подкрепен от многобройната баскетболна публика на Плевен.

Ощр от категория Бойни Спортове