Намери ни
To Top

Хубчев в България: Играчите трябва да носят по-голяма отговорност

Селекционерът на националния отбор по футбол Петър Хубчев говори пред медиите на летище София, след като той и играещите у нас футболисти се прибраха от Амстердам.

България отстъпи с 1:3 при визитата си на лалетата и остава на 4-о място в група А с 12 точки, но със силно намалели шансове за 2-ата позиция в групата.

„Ние бяхме по-изморения отбор, много по-изморени и не можахме да се „сбием“ така, както искахме и както мисля, че е правилно. Това е най-общо казано.


Други детайли също се видяха, но трябва да повторя това, което снощи казах. Защо сме по-изморени? Много са обясненията, а и е много лесно да се намерят такива. Ще търсим по-сериозните причини обаче.

А въпрос за какво е играл нашият отбор, дали за победа или за равенство, извади Хубчев от равновесие: „За какво е играл нашият отбор? Извинявайте, ама преди няколко дни казах, че искам да коментирам сериозни неща за нашия отбор. Това, което ми задавате сега, не съм аз човекът, с който можете да си правите такива игрички“.

Веднага след вчерашната среща селекционерът заяви, че някои от футболистите са си помислили, че мястото в националния отбор им е даденост, с което той не е никак съгласен.

„Това наистина е сериозно и то ще се почувства. От твърдите титуляри не съм разочарован. Не съм, но знам какво могат и трябва повече да се дава и по-голяма отговорност да има в този отбор. Това все пак е националният отбор на България. Но това, което вие засегнахте, е много сериозна тема и трябва да подобрим нещата. Нямам право да говоря за хората преди мен. Аз съм тук от няколко месеца и то се вижда за какво става въпрос“.

Следващото питане беше от какво са продиктувани някои промени в стартовия състав, в сравнение с победата над Швеция. Отговорът на специалиста беше:

„Промените в стартовия състав? Не съжаляваме, че сме гласували доверие. Не искам да изпадам в такива подробности пред вас. Извинявайте, ама съм приел такива принципи. Има обективни причини. Георги Миланов прекъсна тренировката в Амстердам, получи един удар или болка в коляното. Мони Славчев образно казано едва дишаше, така изморен. Влизането му после доказа, че наистина е много изморен момчето, тъй като той има малко проблеми с подготовката.

До края на кампанията за Мондиал 2018 пред българите има два мача- домакинство на Франция и гостуване на Люксембург. Двата състава се срещнаха снощи, като петлите изненадващо трябваше да се задоволят с 0:0 на свой терен.

Макар и да са само теоретични, шансовете на България за 2-ото място все още ги има. „Чули ли сте някой да ви каже, че ще преследва равен или загуба? След като е логично, значи трябва да играем за победа. Не мога да си представя, че някой ще излезе и ще каже, че ще излезе да загуби с по-малко голове или дори и за равен. За мене Франция е най-добрият отбор в света в момента“.

Ощр от категория Футбол