Намери ни
To Top

Сенегалската машина на Етър стана играч на мача срещу Ботев Пд

27-годишният нападател Алиуне Бадара се нуждаеше от точно един месец в България, за да накара феновете да запомнят името му. Сенегалската машина, висока 194 см и тежаща 83 кг, вече има 3 гола за болярите, реализирани в три последователни срещи! Бадара е мощен физически, добър в играта с глава, разполага и с нелоша скорост. Технически обаче е лимитиран. Роденият в Дакар на 1 октомври 1989 г.


таран отбеляза срещу Пирин на 12 август (2:1), Славия (1:2) на 20-и и сега Ботев (1:1) на 25-и. Интересното е, че той е реализирал своите попадения само за 160 минути на терена, като на практика е вкарал във всеки един мач, в който е взел участие досега.

През изминалия сезон Бадара се разписва 16 пъти в 27 мача за третодивизионния португалски Амаранте, с което грабва вниманието на Етър. Срещу Ботев търновци изпуснаха трите точки, като отборът се обедини около мнението, че това е бил най-силният двубой на виолетовите от началото на сезона. Бадара, от друга страна, можеше да се представи и по-добре. Голът му до голяма степен се дължеше на грубата грешка на вратаря Даниел Кайзер, който позволи слабият по сила удар с глава на сенегалеца да мине през ръцете му. Интересно е да се отбележи, че мачовете на Бадара с екипа на болярите са неговите първи в професионалния футбол. Таванът на сенегалеца досега е бил трета португалска дивизия.

„Пристигнах в Португалия едва 18-годишен. Не беше лесно, защото семейството ми не беше с мен, но сбъднах една моя мечта. В България се чувствам много добре и се адаптирах бързо. Причината за това е, че отношението към мен е изключително позитивно“, споделя Бадара.

Ощр от категория Футбол