Намери ни
To Top

Етър ще опита да се възползва от колебанията на Ботев

Днес в 18:00 часа на стадион „Ивайло“ във Велико Търново Етър приема пловдивския Ботев в първи мач от 7-ия кръг на Първа професионална лига. Домакините ще направят всичко възможно, за да зарадват феновете си с победа.

Етър се намира в подем в послединте си мачове. Отборът е в серия от 3 поредни срещи без поражение, като записа 2 равенства и победа в последните си 3 мача в елита.


Сега „болярите“ се надяват доброто им представяне да продължи и в сблъсъка с „канарчетата“.

В същото време Ботев има сериозни проблеми в първенството от началото на сезона. До момента пловдивчани успяха да запишат едва 1 победа, 1 равенство и 3 загуби в актива си. В последните си три срещи отборът няма успех на сметката си и сега ще търси начин да се върне на победния път.

Етър обаче не е от най-удобните съперници за „канарчетата“. В досегашните 50 мача между двата тима в елита, силите са доста изравнени – 18 победи за „болярите“, 10 равенства и 22 успеха за пловдивчани. Като гост обаче Ботев е взел само 3 победи, 3 мача са завършили наравно и 17 пъти Етър си е осигурявал победата.

Любопитен факт е, че днешния двубой може отново да противопостави един срещу друг близнаците Йордан и Веселин Миневи. За последно те играха един срещу друг на 23 април 2016 година при нулевото равенство между Левски и Лудогорец. Участието на Веско в мача обаче е под въпрос, тъй като той лекува контузия.

Треньорът Станислав Генчев се очаква да заложи в този мач на Иванов на вратата и Скерлев, Пехливанов и Василев в отбрана. Александров и Атанасов ще са халф-бековете, а в средата на терена ще действат Вълчанов, Сърмов и Ивайлов. В атака пък голове ще се чакат от Стоянов и Бадара.

За гостите основният проблем е отсъствието на контузения Стивън Петков. Треньорът Николай Киров вероятно ще пусне в игра Чворович под рамката, Панов, Терзиев, Димов и Йордан Минев в отбрана. Меледже ще е опорен халф, а пред него в средата на терена ще действат Бризола и Балтанов. Неделев и Стоянов ще оперират по крилата, а атаката ще води Виана.

Първа професионална лига, 7 кръг:

ЕТЪР – БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави:

ЕТЪР: Иванов, Скерлев, Пехливанов, Василев, Александров, Сърмов, Вълчанов, Ивайлов, Атанасов, Стоянов, Бадара

БОТЕВ: Чворович, Панов, Терзиев, Димов, Минев, Меледже, Бризола, Балтанов, Неделев, Стоянов, Виана

Стадион: „Ивайло“, Велико Търново
Съдия: Николай Йорданов
Начало: 18:00 часа

Ощр от категория Футбол