Намери ни
To Top

Септември София уволни Димитър Васев

Ден след загубата от Берое с 0:1 на „Васил Левски“ Септември София освободи старши треньора Димитър Васев. Той пое новака през лятото и направи мащабна селекция. Това обаче не даде резултат и след само 1 победа от 5 мача бившият наставник на Локомотив София бе уволнен, след като в останалите 4 срещи инкасира поражения. За негов заместник ще бъде назначен Николай Митов, който води Септември през миналия сезон.


В началото на март тази година той пое предложението да поеме Левски и до края на кампанията във Втора лига отборът имаше временен наставник – Христо Арангелов, който спечели баража за влизане в елита с Монтана.

Това е третата треньорска глава, която пада от началото на сезона в Първа лига. Първата бе именно на Ники Митов начело на Левски, а втората на Георги Дерменджиев, който бе заменен в Лудогорец от Димитър Димитров-Херо.

Очаква се Митов да дебютира пак начело на Септември при гостуването на Черно море в неделя от 18:45 часа на „Тича“.

Раздялата с Димитър Васев бе потвърдена от спортния директор на новака Кристиян Добрев. „Решихме да направим промяна на треньорския пост заради незадоволителни резултати, дано решението е правилно. Докато не бъде потвърдено, че имаме нов наставник, няма как да кажа кой ще е треньор, тъй като собственикът ни е в чужбина, с Николай Митов са водени разговори, но все още няма нов наставник. Вариант е и друг треньор“, допълни Добрев.

„Димитър Васев е добър треньор, далеч съм от мисълта, че той е главният виновник, от 4 домакинства и 1 гостуване взехме успех само като гост, а при домакинствата не сме взели точка, целта беше Септември да радва хората. Затова решихме да предприемем тази рокада“, каза още спортно-техническият директор.“Целта пред отбора е да налагаме младите футболисти, Петър Генчев получи повиквателна и за младежкия национален отбор, целта е да се спасим в Първа лига и да интегрираме млади футболисти“, допълни Добрев. Интересното е обаче, че досега бяха привлечени само играчи на и около 30-годишна възраст.

Ощр от категория Футбол