Намери ни
To Top

Джошуа: Разбрал съм се за бой с Пулев, Ортис ще чака

Антъни Джошуа потвърди пред „Скай Спортс“, че следващият му съперник ще бъде Кубрат Пулев. Българинът е задължителен претендент на Международната боксова федерация (IBF), като мачът със сигурност ще се проведе през есента. Предстои да бъдат определени точната дата и локацията. Първоначалните очаквания бяха за реванш между Джошуа и Владимир Кличко.


След като украинецът прекрати кариерата си, претенции за двубой с британеца изрази и Луис Ортис, който извоюва правото си да се боксира за пояса на Световната боксова асоциация (WBA).

„За съжаление Кличко прекрати кариерата си и въпреки че очаквах с нетърпение реванша, сега трябва да се насоча към задължителните претенденти. От около една година сме се разбрали с Пулев, докато с Луис Ортис сме говорили от около два месеца. С Пулев уговорката е, че той ще е следващият ми опонент, ако няма реванш с Кличко. Чак след това може да преговаряме с Ортис. Ще се бия и с двамата“, обясни Джошуа

Шампионът бе категоричен, че целта на съперниците му не са титлите, а парите, които ще им осигури подобен сблъсък. „Ако някой е толкова нетърпелив, че не иска да чака, няма проблеми – нека ми отнемат пояса, щом такива са правилата“, допълни той.

Ощр от категория Бойни Спортове