Намери ни
To Top

Бордо: Искахме Кафу още преди година

Бордо финализира трансфера на Джонатан Кафу. Още в сряда късно вечерта от френския елитен клуб обявиха, че са постигнали договорка с ръководството на Лудогорец, като предстои играчът да премине медицински прегледи и след това да бъдат уточнени последни детайли по личния му контракт, които били само формалност.

Вчера сутринта 26-годишният бразилски нападател издържа без никакъв проблем тестовете и следобед той бе представен като футболист на Бордо на специална пресконференция. За правата на Джонатан Бордо ще преведе 7 милиона евро на Лудогорец.


Сумата обаче може да нарасне, защото в споразумението между двете страни фигурират най-различни бонуси. Разградчани ще получат допълнителни суми за брой изиграни мачове от Кафу за новия му тим, брой отбелязани голове…

На представянето на Кафу треньорът на жирондинците Жослен Гурвенек засипа с похвали играча. „Взехме футболист, който може да действа навсякъде в нападението – както на върха на атаката, така и по фланговете. Той вече има опит в Европа, запознат е и с нивото в Шампионската лига. Кафу е тип футболисти, който може да създава положения, може да елиминира без проблеми съперник. Да играе както за колектива, така и да бележи. Той е зрял футболист, който може много да ни помогне. Трансферът не е случаен. Следяхме Кафу повече от един сезон. Искахме го още миналата година. Тогава обаче до трансфер не се стигна, защото с Лудогорец се класира за груповата фаза в Шампионската лига. Запознати сме много добре с качествата му, ще ни помогне“, каза Гурвенек.

Трансферът на Кафу е рекорден за играч от родната Първа лига. 7 милиона евро Бордо не е вадил от сезон 2009/10. Тогава клубът привлече Йоан Гуркюф за 13.5 милиона евро (това е рекордът на Бордо). Интересното е, че през сезон 1992/93 жирондинците вадят 7 млн. евро за Зинедин Зидан.

Ощр от категория Трансфери