Намери ни
To Top

Лукойл взеха трети американец, пуснаха Минков в Левски 2014

Лукойл Академик се подсили с трети американец за новия сезон. Става въпрос за крилото Джъстин Нокс, който идва от италианския втородивизионен Фортитудо Болоня. 28-годишният янки е висок 205 см, като през миналия сезон записва 43 мача със средни показатели от 13.6 точки и 7.


3 борби. В кариерата си той е играл още за турските Генчлик Бурса и Маниса, в Цмоки Минск (Блрс) и Ден Хелгер (Хол). Участвал е и в Лятната лига на НБА за Орландо, но така и не е одобрен за договор.

Нокс е четвъртото ново попълнение в селекцията на израелеца Шарон Друкер. Договори със студентите подписаха още сънародниците му Далтън Пепър и Кейт Клентън, както и бившият капитан на националния ни отбор Христо Николов.

Друкер обаче реши да се раздели с юношата на Лукойл Академик Крие Минков. Вчера лекото крило бе представен като официално ново попълнение на Левски 2014. Президентът и треньор на сините Константин Папазов обяви, че той е почти сигурен за състава му преди месец, като се чакаше единствено мнението на наставника на шампионите. В крайна сметка там не предложиха нов контракт на Минков и той се обвърза с Левски 2014 за един сезон. Деян Карамфилов също официално се завърна при сините, след като преди това носи екипа на Черно море Тича.

Ощр от категория Баскетбол