Намери ни
To Top

Испания без основна фигура на ЕвроБаскет

Испания остана без един от най-опитните си и важни играчи за започващото в края на месеца Европейско първенство. Селекцията на Серджо Скариоло ще защитава титлата си на ЕвроБаскет без Серхио Йул, който получи тежка контузия на дясното коляно във втората контролна среща на родината си, която в последствие завърши със загуба от Белгия.

29-годишният гард на Реал (Мадрид) прекара по-малко от пет минути на паркета в Тенерифе, а при пробив към коша падна на пода и се хвана за коляното. Часове по-късно опасенията на треньорския щаб се потвърдиха и местната федерация излезе с официално съобщение, че Йул има скъсани кръстни връзки на дясното коляно и отпада от състава за ЕвроБаскет 2017.


Серхио е трикратен европейски шампион (2009, 2011 и 2015) и се очакваше да бъде от изключителна важност за “фуриите” при предстоящата защита на европейския трон.

192-сантиметровият стрелец ще напусне лагера на националния отбор на Канарските острови и ще се върне в Мадрид, където ще премине още изследвания, а след това ще се подложи на почти винаги задължителната при подобен род контузии операция.

Йул е вторият играч на Испания това лято, който става жертва на такъв проблем. През миналия месец и Пау Рибас от Барселона скъса връзки на същото коляно, след като точно се бе възстановил от друго скъсване – на ахилес.

Испанците са в група с Хърватия, Чехия, Черна гора, Румъния и Унгария, а мачовете им от тази фаза ще се играят в румънския град Клуж.

Ощр от категория Баскетбол