Намери ни
To Top

Кардиф е фаворит за домакин на мача Джошуа – Пулев

Мачът между световния шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа и Кубрат Пулев най-вероятно ще се проведе в Кардиф. Това обяви промоутърът на британеца Еди Хърн. Джошуа трябваше да защитава титлите си в реванш срещу Владимир Кличко, но украинецът сложи край на кариерата си. Хърн е сигурен, че следващият мач ще е срещу Пулев, който е задължителен претендент за титлата на IBF.


Преди няколко дни той обясни, че вариантите за срещата са Кардиф и Лас Вегас, а „шансовете са 50:50“. Сега обаче той обясни, че мачът по-скоро ще е във Великобритания.

„Мачът ще е с Кубрат Пулев, който е претендент на IBF вече 12 месеца. Това беше решено още преди евентуален реванш с Кличко. Въпросът е само дали ще е в Кардиф или в Лас Вегас. Вероятно ще го решим до края на следващата седмица. В момента изглежда, че 28 октомври в Кардиф на стадион „Милениъм“ е фаворит. Но все пак има още много за решаване“, каза Хърн пред Sky Sports.

Стадион „Принсипалити“, както се нарича в момента по спонсорски причини, е с капацитет за 74 500 зрители.

Междувременно президентът на световната боксова асоциация (WBA) Гилберто Мендоса обяви, че ще говори с президента на международната боксова федерация (IBF) Дарил Пийпълс относно ситуацията със задължителните претенденти на Джошуа. WBA обяви, че британецът трябва да срещне Луис Ортис в следващия си мач, докато IBF държи срещата да е с Пулев.

„Когато одобрихме първия мач между Джошуа и Кличко, поставихме условия победителя да срещне Луис Ортис в следващия си мач. Това е с предимство пред правилника, тъй като е поставено специално условие. Но има добро разбирателство между IBF и WBA и ще обсъдим този въпрос с Дарил“, каза Мендоса.

udarsport.bg

Ощр от категория Бойни Спортове