Намери ни
To Top

Монако на Димитър Бербатов тотално смени политиката, причината се казва Елена

Френските медии излязоха днес с новина, че тимът на Димитър Бербатов – Монако, променя коренно трансферната си политика. Вероятно това до голяма степен се дължи на жена с име Елена, но не става въпрос за половинката на Митко, а за бившата съпруга на собственика Дмитри Риболовлев. Занапред клуба от едноименното княжество няма да купува големи звезди, а ще развива млади таланти като се обърне към детско-юношеската си школа.
„Има два начина да се направи силен отбор.

Първият е огромна инвестиция и закупуването на много класни футболисти, вторият – работа със скаути и собствената школа. Избираме втория“
, заяви вицепрезидентът на „монегаските“ Вадим Василиев.
Така Монако няма да отделя големи инвестиции за суперзвезди, с които да гони ПСЖ. Вероятно свитият бюджет значи и занижени цели, поне временно. През лятото от тима си тръгнаха най-конвертируемите играчи – Радамел Фалкао и Хамес Родригес, но за сметка на това останаха ветераните Жереми Тулалан, Рикардо Карвальо и Димитър Бербатов. Именно около тях по-неопитните млади „монегаски“ трябва да се „шлифоват“.
Във Франция слуховете твърдят, че екссъпругата на Риболовлев индиректно е повлияла на политиката на Монако. Босът бе осъден да плати 3,5 млрд. евро на бившата си изгора, а подобно „ужилване“ няма как да не повлияе мащабно на бизнеса и на най-големите.

Ощр от категория Трансфери