Намери ни
To Top

Сандберг отново се контузи, в Левски чакат централен защитник

Шведският централен защитник на Левски Симон Сандберг отново се контузи. Съвсем наскоро той се възстанови от контузия в коляното, която го мъчеше дълго време. Бранителят спокойно може да бъде определен като „чуплив“ заради факта, че при престоя си при сините той често е преследван от травми. Именно това му попречи да запише повече мачове за Левски и да разкрие напълно своя потенциал.


През пролетния полусезон шведът изигра само един двубой със синята фланелка, а той бе още в първия пролетен кръг – при загубата от Пирин с 0:1 в Благоевград.

В началото на лятната подготовка Сандберг тренираше по специална програма и успя да се възстанови и дори да влезе 8 групата на сините в първите мачове. Но сега той отново е получил контузия, която го вади от сметките на треньорския щаб. Симон до момента е записал общо седем мача във всички турнири за сините, откакто се присъедини към отбора миналото лято от шведския Хекен. Той има договор с клуба за още два сезона, но от „Герена“ правят опити да се освободят от него.

Травмата на Сандберг означава със сигурност, че Левски ще привлече още един централен защитник. Той ще бъде чужденец.

Вчерашната тренировка пропусна и Давид Яблонски, който също лекува контузия. Това означава, че срещу Верея в събота партньор на Илко Пиргов в отбрана ще бъде опорният халф Георги Ангелов. Друг футболист, който се оплаква от травма – Иван Горанов, също не взе участие по време на тренировката. Последното попълнение Габриел Обертан се отчете с няколко технични изпълнения, които предизвикаха на няколко пъти аплодисменти от неговите съотборници.

Ощр от категория Футбол